مجموعه داستان خارجی

داستان‌ها و افسانه‌های مردم ترکیه

(Folk tales of Turkey)

ترک‌ها در قرن دهم پیش از میلاد از آسیای مرکزی به ترکیه آمدند و مجموعه قصه‌های باارزشی را ـ که از آن پس پاره‌‌ای از زندگی و فرهنگشان شد ـ با خود آوردند. درون‌مایه این قصه‌ها کاملا آشناست، مانند پادشاهی که پسران یا دختران خودش را آزمایش می‌کند یا شاهینی که تاج را انتخاب می‌کند و یا قالی سحرآمیزی که قادر است در یک چشم بهم زدن به هر جایی برود. قصه‌های دیگر ترکی نیز مانند جشن عروسی که چهل شبانه روز ادامه داشت یا مردم افسونگر و یا اجنه می‌باشند. این قصه‌های مردمی در خانه‌ها و قهوه‌خانه‌ها روایت شده‌اند و از نسلی به نسل دیگر رد و بدل گردیده‌اند. ملانصرالدین در واقع قصه‌گوی همه اعصار و قرون، یکی از چهره‌های خاورمیانه است. از سربندی شبیه به آنچه هندی‌ها بر سر می‌گذارند و ردای بلندی که به آن جبه می‌گویند، استفاده ‌می‌کند. ملانصرالدین قادر است مانند یک خطیب در مسجد یا امام نماز جماعت یا قاضی دادگاه عمل کند. آنچه موجب می‌شود که ترک‌ها، ملانصرالدین را یک قهرمان بدانند، اشراف و شناسایی مبهوت‌کننده او نسبت به هر کس، خواه همسر، همسایه او و یا دیگران است.

ذکر
9789643071790
۱۳۹۶
۸۸ صفحه
۱۲۵ مشاهده
۰ نقل قول
سومنات دار
صفحه نویسنده سومنات دار
۱ رمان Ignác Kúnos was a Hungarian linguist, turkologist, folklorist, a correspondent member of the Hungarian Academy of Sciences.
Ignác Kúnos (22 Ekim 1860 – 12 Ocak 1945), Türk dili, halk edebiyatı ve halkbilimi üzerine yapıtlarıyla tanınmış Macar Türkolog.
Kúnos Ignác vagy Kunos Ignác, 1881-ig Lusztig Ignác (Hajdúsámson, 1860. szeptember 22. – Budapest, 1945. január 12.) nyelvész, turkológus, folklorista, a Magyar Tudományos Akadémia levelező (1893) tagja.

At his time he was one of the most recognised scholars of the Turkish ...
مجموعه‌ها